Tri lutalice

Tri lutalice putovala su pustinjom. Iznenada je počela pješčana oluja pa su skrenuli s puta. Kad se oluja stišala, sve je utihnulo, nebo je blistalo i oni su bili uvjereni da upravo sada nazoče posebnom događaju.

Čekali su da se Stvoritelj pojavi na nebu te im otkrije tajnu postojanja, međutim, odjednom su čuli glas koji govori: „Uzmite kamenje u torbe, nastavite s putovanjem. Na kraju putovanja bit ćete sretni i tužni u isto vrijeme.”

Društvo je bilo razočarano onime što su čuli. Očekivali su najmanje da će im se dogoditi prosvjetljenje i otkrivanje tajne postojanja. Ipak, poštujući glas, ubacili su kamenje u torbe i krenuli dalje.

Poslije nekog vremena stigli su u grad u koji su krenuli. Kad su pogledali u svoje torbe, vidjeli su da se kamenje pretvorilo u sjajne dijamante. I tada su bili i sretni i tužni; sretni jer su postali bogati ljudi, a tužni jer nisu ponijeli više kamenja kad su za to imali prilike.

Slično je i s našim životom. U jednom trenutku u našem životu pojavit će se dijamanti. Da bi se oni mogli pojaviti, mora se prikupiti kamenje. Koje je to kamenje – ono koje nije jednostavno, koje zahtijeva mnogo truda i ne izgleda kao dijamant.

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *