TAMO GDJE NE MOŽE ČOVJEK, MOŽE ROBOT InSight

Evo NASA-e opet na Marsu. Suvremena tehnologija daje i obećava mnogo. Gdje ne može kročiti ljudska noga, kročit će spretna mašina i napokon otkriti misteriju prošlosti Marsa.


Na trenutak naša budućnost izgleda čudno. Ono što ne uspijemo riješiti sami, rješavat će inteligentni robot.


Slijetanje robota opasno je, barem se meni neznalici tako čini. Treba upravljati jednom mašinom koja je miljama daleko i k tome očekivati da će sve biti u najboljem redu. Neravno tlo Marsa, oluje,neobične pojave – mogu dovesti skupi projekt u pitanje.


S obzirom na to da je tehnologija već kročila u budućnost, može se očekivati da će gore u dalekom svemiru robot pokušati mjeriti vrijeme, tlak itd.


Robot InSight postavit će sonde topline HP3 te ultra osjetljivi seizmometrar SEIS.


Za svoju misiju on će skupljati i električnu energiju. Robot InSight ima zadaću prikupiti što više informacija o Marsu, pogotovo onih iz njegove duboke kore.


Zamislite samo to opasno spuštanje koje bi trebalo proći bez većih problema!


Unatoč tomu, 26. studenoga robot InSight je dotaknuo površinu Marsa, točnije tlo, ravnicu pod imenom Elysium Planitia, otvorio svoje robotske leće te nam poslao današnju sliku Marsa. Kako čudesno! Najviše o tomu na: https://www.nasa.gov/mission_pages/insight/main/index.htmlLeave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *