Kategorije
Moje priče NEKE DRUGE PRIČE

Priča o neistini

Neobično je kako putujemo kroz život stremeći prema već gotovim idealima. Što su naši ideali, kako i gdje smo naslijedili idealne slike života? Kroz predodžbe, navike, percepcije. Na to pitanje možda ćemo si jednom sami odgovoriti.

Karijera, iskrena ljubav, savršen dom, najpametnija djeca. Svi težimo tomu. Međutim, dogodi se da u jednom trenutku prerastemo ideale, udaljimo se od njih. Slike u koje smo vjerovali cijeli život ostanu visjeti na zidu kao podsjetnik na vrijeme kada smo težili idealnom okviru, ali ne i sebi.

Ideali rođeni u sjeni stvarnosti teško mogu opstati. Jednom ćemo od njih krenuti prema sebi, ne da pokažemo što smo u stanju stvoriti, već tko smo mi zapravo i čije, kakve ideale slijedimo. Mogli bi sebi odgovoriti na pitanje zašto smo to što jesmo i zašto baš u to vjerujemo.

Budite nepopustljivo posvećeni onome što doista jeste. Uredite svoj život kako želite, a ne kako vam to nameće društvo u kojemu se nalazite. Zamislite sliku osobe koja vam je mnogo značila. Osoba koja vam je mnogo značila ostavila je velik pečat u vašem životu, ostavila je svoje ideale.